REAL

The principles of modern language teaching represented in an EU training tool for border guards I. = A modern nyelvpedagógia elveinek megjelenése egy uniós határrendészeti tananyagban I.

Borszéki, Judit (2013) The principles of modern language teaching represented in an EU training tool for border guards I. = A modern nyelvpedagógia elveinek megjelenése egy uniós határrendészeti tananyagban I. HADTUDOMÁNYI SZEMLE, 6 (3). pp. 109-118. ISSN 2060-0437

[img] Text
2013_3_tt_borszekij.pdfsequence1isAllowedy

Download (655kB)

Abstract

Az Európa Tanács az 1990-es években általános nyelvpolitikai célul tűzte ki a többnyelvűség, a tagállamok közötti nagyobb egyetértés előmozdítását, a kultúra területén végzett közös tevékenység segítségével. 2001-ben tették közzé a Közös Európai Nyelvi Referenciakeretet (KER), ezáltal létrehozva a hatékony nyelvtanítás, nyelvtanulás és idegen nyelvi mérés integrált és áttekinthető rendszerét, amely elősegíti az egyéni mobilitást, valamint szilárd alap megteremtését a nyelvvizsgák kölcsönös elismeréséhez, a tanárok, oktatásszervezők, a vizsgáztató testületek munkájához, annak összehangolásához. A jelen közlemény célja annak vizsgálata, hogy a KER irányelvei és a határrendészeti szakmai nyelv sajátosságai alapján melyek azok a nyelvi kompetenciák, amelyeket a szaknyelv oktatása során fejlesztenünk kell.

Item Type: Article
Subjects: L Education / oktatás > LB Theory and practice of education / oktatás elmélete és gyakorlata
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 24 Mar 2020 11:02
Last Modified: 24 Mar 2020 11:02
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/107441

Actions (login required)

Edit Item Edit Item