REAL

A rövid ellátási láncok tervezési feltételei a hazai kistérségekben = Organisational Conditions of Short Food Supply Chains in Hungarian Small Territories

Kujáni, Katalin (2017) A rövid ellátási láncok tervezési feltételei a hazai kistérségekben = Organisational Conditions of Short Food Supply Chains in Hungarian Small Territories. GRADUS, 4 (2). pp. 222-231. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2017_AGR_021_Kujani.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Magyarországon a rövid ellátási láncok látványos fejlődésnek indultak 2010 óta, amely elsősorban a jogszabályi könnyítéseknek, illetve — az alulról — jövő termelői kezdeményezéseknek köszönhető. Azonban az is látható, hogy eltérő a kistermelői termékpotenciál és a helyi termékek elérésének lehetősége a hazai régiókban. Több sikertelen Próbálkozás is látszódik, amely felveti a kérdést, hogy egy adott kistérségben milyen feltételek között lehetséges a helyi élelmiszerrendszer fejlesztése. Mi szükséges ahhoz, hogy egy fenntartható, helyi értékekre alapozott hálózat jöhessen létre termelők, szolgáltatók, piacszervezők és fogyasztók között? Jelen tanulmány célja, hogy a francia-magyar ECOSYAL kutatási projekt eredményei alapján rámutasson azokra az indikátorokra, amelyek befolyásolják egy térség sikeres REL fejlesztését.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Rövid ellátási lánc, Termelői piac, Helyi élelmiszer rendszer, LEADER
Subjects: H Social Sciences / társadalomtudományok > HB Economic Theory / közgazdaságtudomány
J Political Science / politológia > JS Local government Municipal government / helyi, települési önkormányzat
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 16 Jun 2020 11:35
Last Modified: 16 Jun 2020 11:35
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/109770

Actions (login required)

Edit Item Edit Item