REAL

Egy mikrobiális készítmény szamóca terméshozamára és lombozatára kifejtett hatásának vizsgálata

Mihálka, Virág and Pető, Judit and Hüvely, Attila and Király, Ildikó (2016) Egy mikrobiális készítmény szamóca terméshozamára és lombozatára kifejtett hatásának vizsgálata. GRADUS, 3 (2). pp. 338-343. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2016_2_AGR_008_Mihalka.pdf

Download (989kB) | Preview

Abstract

Vizsgálatokat indítottunk el annak megállapítására, hogy milyen hatással van egy harmadik generációs mikrobiológiai készítménnyel történő talajoltás alkalmazása a szamóca növekedési erélyére, valamint termésmennyiségére, ökológiai gazdálkodásban. Vizsgálataink alapján az első évben a termésmennyiség, a gyümölcsök száma, valamint a gyümölcsök mérete tekintetében nem mutatkozott szignifikáns különbség a baktériumkészítménnyel kezelt, valamint a kontroll területen nevelt növények között. Szignifikáns növekedést tapasztaltunk ugyanakkor a levélfelület nagyságában a mikrobiális készítménnyel kezelt növények esetében, a kontrollhoz viszonyítva.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: ökológiai gazdálkodás, baktérium készítmény, mikrobiális oltóanyagok, növekedést serkentő, hizobaktériumok, szamóca (Fragaria x ananassa)
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 25 Jun 2020 09:27
Last Modified: 25 Jun 2020 09:27
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/110212

Actions (login required)

Edit Item Edit Item