REAL

In vitro szelekció alkalmazásának lehetőségei paprika (capsicum annuum l.) Nemesítésében = Application of in vitro selection in pepper (capsicum annuum l.) Breeding: possibilities and constraints

Mihalka, Virág (2015) In vitro szelekció alkalmazásának lehetőségei paprika (capsicum annuum l.) Nemesítésében = Application of in vitro selection in pepper (capsicum annuum l.) Breeding: possibilities and constraints. GRADUS, 2 (2). pp. 289-297. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2015_2_AGR_012_Mihalka.pdf

Download (698kB) | Preview

Abstract

A cikkben megvitatásra kerül, hogy a szomaklonális variabiliást kiaknázó in vitro szelekció alkalmazható –e paprikánál (Capsicum spp.), nemesítési programok részeként. Ismertetésre kerülnek a paprika sejt- és szövettenyésztése terén elért saját és mások által publikált eredmények, és ennek alapján javaslatokat fogalmazunk meg a módszer lehetséges alkalmazásának munkafázisaira vonatkozóan.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: paprika (Capsicum spp.) szomaklonális variabilitás stressz tolerancia rezisztencia in vitro szelekció
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában
S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 29 Jun 2020 10:02
Last Modified: 29 Jun 2020 10:02
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/110671

Actions (login required)

Edit Item Edit Item