REAL

Elefánt a porcelánboltban? Az Egyesült Államok Latin-Amerika politikája Donald Trump elnöksége alatt = The Latin America Policy of the U.S. Under Donald Trump’s Presidency

Vogel, Dávid (2020) Elefánt a porcelánboltban? Az Egyesült Államok Latin-Amerika politikája Donald Trump elnöksége alatt = The Latin America Policy of the U.S. Under Donald Trump’s Presidency. NEMZET ÉS BIZTONSÁG: BIZTONSÁGPOLITIKAI SZEMLE, 13 (2). pp. 24-44. ISSN 1789-5286 (nyomtatott); 2559-8651 (online)

[img]
Preview
Text
nemzet_es_biztonsag_2020_02-3_Vogel.pdf

Download (469kB) | Preview

Abstract

Latin-Amerika, bár évtizedekig kiemelt helyet foglalt el az Amerikai Egyesült Államok külpolitikájában, a hidegháborút követő időszak egyéb világpolitikai eseményei egyre hátrébb sorolták a régiót Washington prioritásai között. Mindez azonban a 2016-osválasztási kampányban megváltozni látszott, mikor Donald Trump több Latin-Amerikát érintő kérdést is kampánytémává tett. A tanulmány azt vizsgálja, hogy történtek-e valós változások az Egyesült Államok, valamint a latin-amerikai és Karibi-térség államai közti viszonyban, illetve, hogy milyen hangsúlyok jelentek meg ebben a megközelítésben, valamint milyen eltérések figyelhetők meg az elnök és a kongresszus relációjában.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Latin-Amerika; Donald Trump; Egyesült Államok; Venezuela; Mexikó; Kuba; migráció
Subjects: J Political Science / politológia > JZ International relations / nemzetközi kapcsolatok, világpolitika
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 11 Nov 2020 07:53
Last Modified: 31 Mar 2023 07:14
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/116645

Actions (login required)

Edit Item Edit Item