REAL

Fenntartható szolgáltatások – A vendéglátás és a társadalmi fenntarthatóság = Sustainable Services or Catering and Social Sustainability

Elekes, Andrea and Fenyvesi, Éva and Pintér, Tibor (2020) Fenntartható szolgáltatások – A vendéglátás és a társadalmi fenntarthatóság = Sustainable Services or Catering and Social Sustainability. POLGÁRI SZEMLE: GAZDASÁGI ÉS TÁRSADALMI FOLYÓIRAT, 16 (1-3). pp. 205-228. ISSN 1786-6553

[img]
Preview
Text
PSZ 2020. 1-3.szam_13.pdf

Download (485kB) | Preview

Abstract

A tanulmány egy szélesebb fenntarthatósági kutatási projekt keretében készült. A fenntarthatóság három (környezeti, társadalmi, gazdasági) dimenziója közül ezúttal a társadalmi fenntarthatóságra koncentráltunk. A vendéglátás és általában a szolgáltatások területén ezzel kapcsolatban két általános jelenség emelhető ki: a szürke-/feketefoglalkoztatás, valamint a borravaló témaköre. Két olyan kérdéskör, ahol az egyenlőtlenség, mint például a nemek közötti egyenlőtlenség (akár a foglalkoztatási esélyeket/feltételeket, akár a jövedelmi eltéréseket tekintjük) a legkézzelfoghatóbb.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: vendéglátás; fogolydilemma; rejtett gazdaság
Subjects: G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > G Geography (General) / Földrajz általában > G154.9-155.8 Tourism / turizmus
H Social Sciences / társadalomtudományok > HB Economic Theory / közgazdaságtudomány
Depositing User: Andrea Paár
Date Deposited: 25 Nov 2020 14:19
Last Modified: 25 Nov 2020 14:19
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/117379

Actions (login required)

Edit Item Edit Item