REAL

A mesterséges intelligencia az oktatásban: kihívások és lehetőségek

Dietz, Ferenc (2020) A mesterséges intelligencia az oktatásban: kihívások és lehetőségek. SCIENTIA ET SECURITAS, 1 (1). pp. 54-63. ISSN 2732-2688 (online)

[img]
Preview
Text
[00000009 - Scientia et Securitas] A mesterseges intelligencia az oktatasban kihivasok es lehetosegek.pdf

Download (844kB) | Preview

Abstract

A mesterséges intelligencia (továbbiakban: MI) fogalma az egyik napról a másikra robbant be a tudományos világból a nemzetközi és a hazai köztudatba. Az MI számos formában jelen van életünkben és az elkövetkező pár évtizeden belül pedig olyan megkerülhetetlen és hétköznapi technológiai megoldássá válik, mint ma az internet. Ezért érdemes megvizsgálni, hogy mit mondanak a kutatások az automatizáció hatásairól, mit gondolnak erről a munkáltatók, valamint a jövő munkavállalói. Létfontosságú, hogy megmutassuk az MI-ben rejlő társadalmi és piaci lehetőségeket, biztonsági veszélyeket, ezáltal növelve a magyar vállalkozók versenyképességét és a munkavállalók karrierlehetőségeit. Ennek egyik kezdőlépése a társadalom tudatosítása, valamint az MI oktatásban történő bevezetése, mely kiterjed a technológia iskolákban történő alkalmazásától, egészen használatának, fejlesztésének, biztonsági kockázatainak az oktatásáig.

Item Type: Article
Subjects: L Education / oktatás > L1 Education (General) / oktatás általában
Q Science / természettudomány > QA Mathematics / matematika > QA75 Electronic computers. Computer science / számítástechnika, számítógéptudomány
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: Eszter Bálint
Date Deposited: 20 Jan 2021 08:11
Last Modified: 21 Jan 2021 09:57
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/119737

Actions (login required)

Edit Item Edit Item