REAL

Készletgazdálkodás Eljárások, modellek

Benkő, János (2018) Készletgazdálkodás Eljárások, modellek. Logisztika Oktatásért és Kutatásért Alapítvány, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő.

[img]
Preview
Text
Készletgazdálkodás 2018.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Bármely szervezetben a menedzsment feladata a szervezeti célok eléréséhez szükséges erőforrások beszerzése, elhelyezése, irányítása és ellenőrzése. Ezek az erőforrások jellemzően a munkaerő, a tőke, a berendezések és az anyagok, amelyek közül e könyv középpontjában az anyagok állnak, amelyeket a szervezetek tevékenységük során valamilyen formában beszereznek, felhasználnak, átalakítanak, majd elosztanak vagy értékesítenek. A könyv az anyaggazdálkodásban (amelyet talán helyesebb készletgazdálkodásnak nevezni, és ennek is a szélesebb körű értelmezését használni, amely kiterjed értékesítésre vagy felhasználásra váró és a fel nem használt készletek is) használható modelleket, eljárásokat, módszereket mutat be. A készletgazdálkodás modelljei, eljárásai a legkülönbözőbb területeken, például a vízerőművek vízszint szabályozására, a pénzgazdálkodásra, a munkaerőszint szabályozásra, az általános erőforrás-elosztásra is alkalmazhatók. Általánosságban elmondható, hogy a készletgazdálkodás termelőeszközökre, például berendezésekre, gépalkatrészekre, szerszámokra, személyzetre, járművekre, készpénzre, stb. is vonatkozhat.

Item Type: Book
Uncontrolled Keywords: logisztikai menedzsment, készletgazdálkodás, készletgazdálkodási modellek, szimuláció
Subjects: H Social Sciences / társadalomtudományok > HB Economic Theory / közgazdaságtudomány
H Social Sciences / társadalomtudományok > HB Economic Theory / közgazdaságtudomány > HB4 Dynamics of the economy / gazdasági folyamatok
Depositing User: Prof. János Benkő
Date Deposited: 08 Mar 2021 15:42
Last Modified: 08 Mar 2021 15:42
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/122015

Actions (login required)

Edit Item Edit Item