REAL

Személyiségi jogok az információs társadalomban = Personal rights in the information society

Török, Gábor and Tényi, Géza (2011) Személyiségi jogok az információs társadalomban = Personal rights in the information society. Project Report. OTKA.

[img]
Preview
PDF
78686_ZJ1.pdf

Download (53kB) | Preview

Abstract

A pályázatban szereplő munkaterv előírásainak megfelelően kezdtük el 2009. április hónapban a kutatási tevékenységet. Belső ütemterv kialakítására került sor. Sajnos az erre a feladatra alkalmazott kutató – aki egyébként a pályázatban saját aláírásával vállalta a feladat elvégzését – a tényleges kutatómunkát nem végezte el. Így nem került sor, különösen a személyiség polgári védelmének történeti áttekintésére, valamint a hatóságok és bíróságok joggyakorlatának elemzésére, bár többször lehetőséget teremtettem bírósági gyakorló bírákkal, illetve igazságügyi, törvény-előkészítő munkával foglalkozó kollegákkal való interjú készítésére, de ezek feldolgozását a kutató nem végezte el. Az előbbiek miatt nem járultam hozzá a munkatervben szereplő külföldi utazáshoz, illetve dologi kiadásokhoz. 2009 végére nyilvánvalóvá vált, hogy az összesen 5 ív terjedelemben vállalt három tanulmány közül egyik sem készül el határidőre. Sajnos 2010. augusztus 31-ig nem sikerült többszöri próbálkozásom ellenére sem megfelelő munkatársat találni a pályázat folytatásához. Ilyen körülmények között a kutatás folytatásának nincs reális esélye. Fentiek alapján tisztelettel kérem a pályázat 2010. augusztus 31-i napjával történő lezárását. | A pályázatban szereplő munkaterv előírásainak megfelelően kezdtük el 2009. április hónapban a kutatási tevékenységet. Belső ütemterv kialakítására került sor. Sajnos az erre a feladatra alkalmazott kutató – aki egyébként a pályázatban saját aláírásával vállalta a feladat elvégzését – a tényleges kutatómunkát nem végezte el. Így nem került sor, különösen a személyiség polgári védelmének történeti áttekintésére, valamint a hatóságok és bíróságok joggyakorlatának elemzésére, bár többször lehetőséget teremtettem bírósági gyakorló bírákkal, illetve igazságügyi, törvényelőkészítő munkával foglalkozó kollegákkal való interjú készítésére, de ezek feldolgozását a kutató nem végezte el. A kollega ugyan állandóan ígérte az eredmények produkálását, azonban magatartása alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a kutatás vele nem folytatható, ezért kértem 2009. december 15-én a kutatás felfüggesztésének engedélyezését. Sajnos 2010. augusztus 31-ig nem sikerült többszöri próbálkozásom ellenére sem megfelelő munkatársat találni a pályázat folytatásához. Ilyen körülmények között a kutatás folytatásának nincs reális esélye. Fentiek alapján tisztelettel kérem a pályázat 2010. augusztus 31-i napjával történő lezárását.

Item Type: Monograph (Project Report)
Uncontrolled Keywords: Állam- és Jogtudomány
Subjects: J Political Science / politológia > J0 General legislative and executive papers / állam- és jogelmélet általában
Depositing User: Kotegelt Import
Date Deposited: 01 May 2014 06:20
Last Modified: 09 Jul 2014 10:07
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/12567

Actions (login required)

Edit Item Edit Item