REAL

2. On-line melléklet. Molnár István: Az idegenfajú génátvitelt segítő strukturális genomikai kutatások Aegilops fajokban c. Akadémiai Doktori értekezéshez.

Molnár, István (2021) 2. On-line melléklet. Molnár István: Az idegenfajú génátvitelt segítő strukturális genomikai kutatások Aegilops fajokban c. Akadémiai Doktori értekezéshez. Documentation. UNSPECIFIED, Martonvásár. (Unpublished)

[img] Text (2. On-line melléklet. Molnár István: Az idegenfajú génátvitelt segítő strukturális genomikai kutatások Aegilops fajokban c. Akadémiai Doktori értekezéshez.)
On-line_melléklet_2.xlsx - Supplemental Material

Download (266kB)
[img]
Preview
Text (2. On-line melléklet. PDF formátum)
On-line_melléklet_2.pdf - Supplemental Material

Download (476kB) | Preview

Abstract

A melléklet tartalmazza az Aegilops biuncialis (UUMM) MvGB382 x MvGB642 kétszülős F2 szegregáló genetikai térkép váztérképének kapcsoltsági csoportjait (LG1-16) és a hozzájuk rendelt kromoszómákat (1-7U, 1-7M) a kapcsoltsági csoportokat alkotó SNP DArTseq markerekkel és azok (cM-ban megadott) genetikai pozícióival együtt. A kapcsoltsági csoportok kromoszómákhoz történő hozzárendelése során figyelembe vettük az Aegilops és búza kromoszómák közt fennálló homológia és kollinearitás kapcsolatokat, valamint a diploid genomdonor fajok (Ae. comosa és Ae. umbellulata) áramlási citometriával izolált kromoszómáin, illetve teljes genomi DNS mintáin kapott marker adatokat, ezért az on-line melléklet szintén tartalmazza a markerek szekvenciáival a hexaploid búza (cv. Chinese Spring) A, B és D genomjának referencia szekvenciáin végzett BLASTn keresések legjobb találatainak adatait., valamint a markereknek a diploid Aegilops umbellulata és Ae. comosa fajok kromoszómáinak DNS mintáin adott eredményeit. Az SNP DArT markerek diploid Aegilops fajok DNS mintáin adott eredményeit a Diversity Array Technology Pty LTD által meghatározott egysoros formátumban vannak megadva, melyek jelentése a következő: 0-az adott minta a referencia (azaz a leggyakoribb) aléllre nézve homozigóta; 1: az adott minta az SNP allélre nézve momozigóta; 2: az adott minta a referencia és SNP allélre nézve heterozióta; '-': az adott marker nincs jelen a mintában. A térképezési populációra vonatkozó adatok, valamint a térképszerkesztés és BLASTn keresés részletei megtalálhatók az értekezés 'Alkalmazott módszerek' c. fejezetében.

Item Type: Monograph (Documentation)
Additional Information: A dolgozat elérhető: http://real-d.mtak.hu/1418/
Uncontrolled Keywords: Aegilops biuncialis, Aegilops umbellulata, Aegilops comosa, szegregáló genetikai térkép, DArTseq marker, búza-Aegilops szinténia
Subjects: Q Science / természettudomány > QK Botany / növénytan
S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában
S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
Depositing User: István Molnár
Date Deposited: 27 Jul 2021 08:42
Last Modified: 29 Mar 2023 12:31
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/127752

Actions (login required)

Edit Item Edit Item