REAL

Recenzió Owen M. Fiss: Megosztott liberalizmus. A szólásszabadság és az államhatalom sokféle arca / Review: Owen. M. Fiss: Liberalism Divided: Freedom Of Speech And The Many Uses Of State Power

Szilágyi, Emese (2014) Recenzió Owen M. Fiss: Megosztott liberalizmus. A szólásszabadság és az államhatalom sokféle arca / Review: Owen. M. Fiss: Liberalism Divided: Freedom Of Speech And The Many Uses Of State Power. Állam- és Jogtudomány. ISSN 0002-564X (Submitted)

[img]
Preview
Text
szilagyi_e_recenzio_fiss.pdf

Download (82kB) | Preview

Abstract

Fiss könyvének első kiadása 1996-ban jelent meg, a magyar változat pedig mintegy tizenhét évvel később látott napvilágot. Felvethető, hogy miképpen képes hozzájárulni egy szinte kizárólagosan az Egyesült Államok szólásszabadság-vitáira fókuszáló mű hazai közreadása a releváns magyarországi diskurzushoz. Ezért a recenzió feladata hármas: egyrészt, igazolnia kell, hogy a tárgyalt problémák közel sem tekinthetőek távolinak vagy idejétmúltnak napjaink Magyarországán, másrészt, el kell helyeznie a kötetet a magyar tudományos vitában, végül pedig vázlatosan rekonstruálnia szükséges a szerző, Owen M. Fiss legfontosabb állításait. Az írásban ezek megvalósítására törekszem.

Item Type: Article
Subjects: K Law / jog > K Law (General) / jogtudomány általában
Depositing User: Veronika Tamás
Date Deposited: 04 Jun 2014 07:46
Last Modified: 02 Jun 2017 23:15
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/12986

Actions (login required)

Edit Item Edit Item