REAL

Hazai, közlekedési célú, növényi alapú, bio-tüzelőanyag felhasználás analitikai vizsgálata

Kovács, Viktória Barbara and Laza, Tamás and Török, Ádám (2009) Hazai, közlekedési célú, növényi alapú, bio-tüzelőanyag felhasználás analitikai vizsgálata. KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI SZEMLE, 5. pp. 36-39. ISSN 0023-4362

[img] Text
1281275.pdf
Restricted to Registered users only

Download (115kB) | Request a copy

Abstract

Az Európai Unió olajának 82%-át és a földgázkészletének 57%-át importálja, így a világ legnagyobb importőrének számít mindkettőt illetően. 2007 tavaszán az EU azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy 2020-ig energiakészletének 20%-át a megújítható energia adja. A tagállamok e célt saját nemzeti céljukká fogják tenni, a technológiai fejlettségi szintjüknek megfelelően. Mindezen a lépések a gáz, az olaj és a szén fokozatos lecserélését jelentik szél-, nap-, víz- és bioenergiára. Ezek az energia-megőrzés technológiájába való befektetéseket növekedését fogják eredményezni. Cikkünk célja a hazai biomasszában rejlő energiakapacitás közlekedési célú alkalmazásának analitikai vizsgálata matematikai módszerek segítségével.

Item Type: Article
Subjects: H Social Sciences / társadalomtudományok > HB Economic Theory / közgazdaságtudomány
S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TD Environmental technology. Sanitary engineering / környezetvédelem, hulladékkezelés, egészségügyi mérnöki technika (ivóvízellátási és szennyvízkezelési technika)
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 11 Jun 2014 11:50
Last Modified: 11 Jun 2014 11:51
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/13081

Actions (login required)

Edit Item Edit Item