REAL

A bitumenfeldolgozás során történt tartályrobbanások és tűzesetek vizsgálata ‒ II. rész = The Revision of Tank Explosions and Fires That Evolved During the Processing of Bitumen - Part II.

Tóth, András (2019) A bitumenfeldolgozás során történt tartályrobbanások és tűzesetek vizsgálata ‒ II. rész = The Revision of Tank Explosions and Fires That Evolved During the Processing of Bitumen - Part II. HADMÉRNÖK, 14 (1). pp. 220-230. ISSN 1788-1919

[img]
Preview
Text
191_18_toth.pdf

Download (979kB) | Preview

Abstract

A cikksorozat második részében a bitumenfeldolgozás során előforduló káresemények, ipari balesetek további jellemzőit vizsgálom. A szénhidrogének bemutatásával kezdem a sort és a készbitument tároló merevfalu tartályok elemzésével, a robbanásuk szimulációjával folytatom. Az események jobb megértése érdekében a tartályrobbanások alapvető kémiai reakcióját elemezem több szemszögből. A megelőzés lehetőségeit fel-vázolva végső célom a fejlesztési irány meg-határozása és kijelölése; nem csak a bitumenfeldolgozás, hanem a teljes szénhidrogén-feldolgozási spektrum tekintetében. Az okok, tanulságok feltárását követően az eredmények megismertetése, átültetése a napi üzemeltetésbe, technológiai utasításokba nagymértékben megnöveli egy üzem biztonságos működését, működtetését.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: fejlesztés; katasztrófavédelem; üzemeltetés; ipari baleset;
Subjects: U Military Science / hadtudomány > U1 Military Science (General) / hadtudomány általában
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 07 Oct 2021 10:37
Last Modified: 31 Mar 2023 08:00
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/132109

Actions (login required)

Edit Item Edit Item