REAL

A turisztikai kapcsolatok fejlődése a gazdasági válság idején a Dél-Alföld régió és Szerbia példáján

Gulyás, Péter (2014) A turisztikai kapcsolatok fejlődése a gazdasági válság idején a Dél-Alföld régió és Szerbia példáján. In: Polarizáció - függőség - krízis: Eltérő térbeli válaszok, 2013. november, Békéscsaba.

[img]
Preview
Text
gulyas_turisztikai_2014.pdf - Published Version
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (662kB) | Preview

Abstract

A gazdasági válság kezdete óta a turizmusban egyre inkább előtérbe kerülnek a közeli küldő piacok. Így történt ez a Dél-Alföld régió esetén is, a szomszédos Szerbia vonatkozásában. A térség turisztikai szereplői mindinkább felismerték, hogy egyre fontosabb küldő piaccá válhatnak a délszláv államok, kiemelten pedig Szerbia, ahol az évtizedekkel korábbi szoros kapcsolatok révén még mindig pozitív Délkelet-Magyarország megítélése. A Szerbiában végzett marketingmunka megalapozása a szakmai partnerek közötti kapcsolati háló újraélesztésével indult, majd konkrét marketingakciók megvalósításával folytatódott, s ezek hatására a harmadik legfontosabb küldő piaccá vált Szerbia. Látható tehát,hogy kellő kreativitással és elszántsággal a turizmus terén a válság idején is lehetséges eredményeket elérni.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Uncontrolled Keywords: turizmus; turisztikai kapcsolatok; Dél-Alföld; válság; Szerbia
Subjects: G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > GF Human ecology. Anthropogeography / gazdasági-társadalmi földrajz > GF1 Settlement geography / településföldrajz
Depositing User: György Váradi
Date Deposited: 15 Dec 2014 14:01
Last Modified: 15 Dec 2014 14:01
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/19425

Actions (login required)

Edit Item Edit Item