REAL

FIZIKAI ÉS MIKROBIOLÓGIAI ELŐKEZELÉSEK ALKALMAZÁSA MEGGYCEFRÉN

Kovács, Nikolett and Prágai, Ervin and Lakatos, Erika and Kovács, Attila (2014) FIZIKAI ÉS MIKROBIOLÓGIAI ELŐKEZELÉSEK ALKALMAZÁSA MEGGYCEFRÉN. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap: A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei, 2014.11.13, Mosonmagyaróvár, Magyarország.

[img]
Preview
Text
(Óvári TN 2014 Kovacs_Pragai).pdf

Download (222kB) | Preview

Abstract

A pálinkagyártás során az egyik legfontosabb cél a cefre alkohol-kihozatalának maximalizálása, valamint az organoleptikus tulajdonságokat meghatározó íz-, és illatanyagok legjobb minőségben történő átjuttatása a késztermékbe. Méréseink során azt vizsgáltuk, hogy a meggy cefre etanol kihozatalára, savfokának- és cukortartalmának változására milyen hatással vannak az alkalmazott különféle fizikai- és mikrobiológiai előkezelések. Vizsgálataink alatt mikrohullámú besugárzást, termikus kölcsönhatást és élesztővel történő beoltást, valamint ezen eljárások különböző kombinációit alkalmaztuk. Mértük a kezelések hatásait a különböző paraméterek időbeli változására, és az eredmények alapján próbáltunk következtetéseket levonni a hatékonyságot illetően.

Item Type: Conference or Workshop Item (Poster)
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában
Depositing User: Dr. Erika Lakatos
Date Deposited: 28 Sep 2015 11:18
Last Modified: 29 Sep 2015 17:19
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/28610

Actions (login required)

Edit Item Edit Item