REAL

Kihajlásbiztos merevítőrudak tervezési eljárásának kidolgozása és ellenőrzése

Zsarnóczay, Ádám and Vigh, László Gergely and Balogh, Tamás (2016) Kihajlásbiztos merevítőrudak tervezési eljárásának kidolgozása és ellenőrzése. In: A BME Hidak és Szerkezetek Tanszék Tudományos Közleményei: Tassi Géza és Orosz Árpád 90 éves. BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke, pp. 239-248.

[img] Text
tanszeki kiadvany.pdf - Accepted Version
Restricted to Repository staff only

Download (1MB) | Request a copy

Abstract

A cikkben bemutatott kutatás keretében kihajlásbiztos merevítőrudak (Buckling Restrained Brace, röviden BRB) viselkedését vizsgáljuk. Kísérleti és numerikus eredmények alapján célunk azt igazolni, hogy a kutatócsoportunk által javasolt tervezési eljárással az európai szeizmikus viszonyokhoz igazodó, az elvárt teherbírási követelményeknek megfelelő és gazdaságos BRB-vel merevített keretek tervezhetőek. Ehhez egy olyan keretrendszert dolgoztunk ki, mely alkalmas különböző földrengésvédelmi megoldások tervezési eljárásainak értékelésére. A cikkben a kutatás kísérleti és numerikus hátterét, a kidolgozott keretrendszert és a főbb eredményeket mutatjuk be.

Item Type: Book Section
Subjects: T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TA Engineering (General). Civil engineering (General) / általános mérnöki tudományok
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TH Building construction / mély-és magasépítés
Depositing User: Dr. László Gergely Vigh
Date Deposited: 05 Oct 2016 06:12
Last Modified: 05 Oct 2016 06:12
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/39998

Actions (login required)

Edit Item Edit Item