REAL

Kútvíz — tiszta víz? = Well water – clean water?

Pető, Judit and Hüvely, Attila and Vojnich, Viktor (2016) Kútvíz — tiszta víz? = Well water – clean water? GRADUS, 3 (2). pp. 371-377. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2016_2_AGR_013_Peto.pdf

Download (673kB) | Preview

Abstract

A talaj fizikai vizsgálatok, valamint a talaj. és növény tápelem vizsgálatok elengedhetetlenek a termesztés során, hiszen segítik a gazdák eredményes munkáját és hozzájárulnak a gazdaságos anyag- és eszközfelhasználáshoz, a termelés jövedelmezőségéhez és a környezettudatos, hosszú távon is eredményes tevékenység megvalósításához. A víz azonban egyre inkább stratégiai anyaggá válik, a minőségi szempontok betartása és a vele való gazdálkodás felértékelődik az agráriumban is. A Duna-Tisza közén, ahol viszonylag kevés az évente lehulló csapadékmennyiség, és annak eloszlása is változó és egyenlőtlen, törekedni kell a víztakarékos öntözési technikák kialakítására, és a megfelelő minőségű ivó- illetve öntözővíz használatára. Tanulmányunkban az általunk vizsgált vízminták jellemzését végezzük el a legfontosabb elemanalitikai Paraméterek alapján, értékelve a kiugró eredmények előfordulását és a főbb összefüggések mértékét.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Makro- és mikroelem összetétel, Összefüggés vizsgálat, Extrém értékek aránya
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TD Environmental technology. Sanitary engineering / környezetvédelem, hulladékkezelés, egészségügyi mérnöki technika (ivóvízellátási és szennyvízkezelési technika)
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 24 Jun 2020 16:59
Last Modified: 24 Jun 2020 16:59
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/110217

Actions (login required)

Edit Item Edit Item