REAL

Hogyan lehet csökkenteni a kenyérgabona DON-toxin tartalmát a feldolgozási folyamatban? = How the level of DON-toxin can be reduced during the manufacturing process?

Kecskésné Nagy, Eleonóra and Sembery, Péter (2014) Hogyan lehet csökkenteni a kenyérgabona DON-toxin tartalmát a feldolgozási folyamatban? = How the level of DON-toxin can be reduced during the manufacturing process? GRADUS, 1 (2). pp. 51-57. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2014_2_AGR_009_KECSKESNE.pdf

Download (352kB) | Preview

Abstract

Az élelmiszerlánc egészében, az alapanyag előállítást és a feldolgozási folyamatokat is beleértve, a megfelelő technikai háttér meghatározó jelentőséggel bír az élelmiszerbiztonsági kritériumok, valamint a jogszabályi és piaci követelmények teljesítésében. Ebből következően alapvető, hogy a műszaki feltételeket biztosító beszállítók olyan eszközökkel és berendezésekkel lássák el az élelmiszer-előállítókat, amelyek megfelelnek az élelmiszerbiztonsági követelményeknek, és azt hosszú távon fenntarthatóvá teszik. A megfelelő technikai eszközök alkalmazásával növelhető az élelmiszerek biztonsága. Ezek a feltételek segítik az élelmiszer-előállítókat abban, hogy a termék-előállítás minden fázisában megfeleljenek a vonatkozó higiéniai, kémiai és biológiai előírásoknak, amelyeket a jogszabályok tartalmaznak. Kutató munkám célja annak igazolása, hogy megfelelő műszaki feltételekkel a feldolgozási folyamatban is hatékonyan csökkenthető a mikotoxin tartalom, ezen belül a DON-toxin tartalom.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: mikotoxin, DON-toxin, élelmiszerbiztonság, technikai feltételek, kenyérgabona, élelmiszerlánc
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TP Chemical technology / vegyipar, vegyészeti technológia
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 30 Jun 2020 13:14
Last Modified: 30 Jun 2020 13:14
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/110814

Actions (login required)

Edit Item Edit Item