REAL

Ökológia és konvencionális körülmények között termesztett szamóca (Fragaria x ananassa) hozama és antioxidáns kapacitása = Yield and Antioxidant Capacity of Organically and Conventionally Cultivated Strawberry (Fragaria × ananassa)

Mihálka, Virág and Székelyhidi, Rita and Lakatos, Erika and Kapcsándi, Viktória and Palkovics, András and Király, Ildikó (2020) Ökológia és konvencionális körülmények között termesztett szamóca (Fragaria x ananassa) hozama és antioxidáns kapacitása = Yield and Antioxidant Capacity of Organically and Conventionally Cultivated Strawberry (Fragaria × ananassa). GRADUS, 7 (2). pp. 12-17. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2020_2_AGR_003_Mihalka.pdf

Download (775kB) | Preview

Abstract

Kísérletsorozatunkban vizsgáljuk a termesztési körülmények hatását szamóca gyümölcsminőségére, különös tekintettel annak antioxidáns illetve polifenol tartalmára. Jelen cikkben a telepítés évében szüretelt gyümölcsök összes antioxidáns és polifenoltartalmát hasonlítottuk össze ökológiai és konvencionális gazdálkodás körülményei közt.

Item Type: Article
Additional Information: Harmadik szerző: Hanczné Lakatos Erika
Uncontrolled Keywords: szamóca, funkcionális élelmiszer, ökológiai, összes antioxidáns kapacitás, összes polifenol mennyiség
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 14 Jul 2020 07:14
Last Modified: 05 May 2021 11:13
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/111323

Actions (login required)

Edit Item Edit Item