REAL

Ásványi-anyag tartalom alakulása a szilva gyümölcsében = Development of Mineral Contents in Plum Fruit

Kajtár-Czinege, Anikó and Pető, Judit (2020) Ásványi-anyag tartalom alakulása a szilva gyümölcsében = Development of Mineral Contents in Plum Fruit. GRADUS, 7 (2). pp. 32-36. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2020_2_AGR_006_Kajtar-Czinege.pdf

Download (948kB) | Preview

Abstract

Irodalmi adatok utalnak arra, hogy a szilva gyümölcsében magas a kálium és vastartalom. Ezt a tényt szerettük volna igazolni, de nemcsak faj szinten, hanem az egyes szilvafajták ásványi-anyagtartalom különbségeire is adatokat, eredményeket kívántunk kapni, így vizsgálatunk eredményei a fajta leírásokat gazdagíthatja a fajtára jellemző elemösszetevőkkel.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: szilva; ásványi anyag tartalom; N, P, K, Ca, Mg elem tartalom
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 14 Jul 2020 07:32
Last Modified: 05 May 2021 11:19
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/111327

Actions (login required)

Edit Item Edit Item