REAL

A vízügyi pályaválasztási döntést és a szakmai továbbtanulást befolyásoló tényezők empirikus vizsgálata

Horváthné Papp, Márta (2019) A vízügyi pályaválasztási döntést és a szakmai továbbtanulást befolyásoló tényezők empirikus vizsgálata. HADMÉRNÖK, 14 (2). pp. 191-201. ISSN 1788-1919

[img]
Preview
Text
192_16_horvathne.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Hazánk NemzetiVízstratégiája, a Kvassay Jenő Terv kiemelt feladatként kezeli a víz, mint természeti erőforrás megőrzését a jövő generációjának. Ahhoz, hogy ez biztosítható legyen, szükséges a jól képzett vízügyi szakemberek képzése, a közép-és felsőfokú beiskolázási mutatók javítása.Jelen közleményben a szerző bemutatja az empirikus vizsgálata eredményeit:a tanulók pályaválasztási döntését befolyásoló tényezőket, valamint a középfokú iskolában szerzett szakmai élmények szakmában való továbbtanulásra hatását.Ismerteti aszülők, a pedagógus és az oktatási intézmény kiemelt szerepét a pályaválasztási döntés meghozatalában.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: társadalom; Pályaválasztás; továbbtanulás; vízügyi oktatás; Nemzeti Vízstratégia;
Subjects: T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TD Environmental technology. Sanitary engineering / környezetvédelem, hulladékkezelés, egészségügyi mérnöki technika (ivóvízellátási és szennyvízkezelési technika)
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 07 Oct 2021 12:39
Last Modified: 31 Mar 2023 08:00
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/132160

Actions (login required)

Edit Item Edit Item