REAL

A versenyjog és a digitális piacok monopóliumai : Alkalmas-e a versenyjog a digitális piacok versenyszempontú megregulázására? = Competition Law and Monopolies in Digital Markets. Is Competition Law Suitable for Regulating Digital Markets?

Szilágyi, Pál (2023) A versenyjog és a digitális piacok monopóliumai : Alkalmas-e a versenyjog a digitális piacok versenyszempontú megregulázására? = Competition Law and Monopolies in Digital Markets. Is Competition Law Suitable for Regulating Digital Markets? IN MEDIAS RES : FOLYÓIRAT A SAJTŐSZABADSÁGRÓL ÉS A TÁRSADALMI NYILVÁNOSSÁG SZABÁLYAIRÓL, 12 (1). pp. 35-52. ISSN 2063-6253 (nyomtatott); 2786-152X (elektronikus)

[img]
Preview
Text
IMR_202301_35-52o.pdf
Available under License Creative Commons Attribution.

Download (307kB) | Preview

Abstract

A tanulmány áttekinti, hogy a versenyjog, a versenyjogi szabályok alkalmazása és a versenypolitika céljai hogyan képesek szabályozni a digitális szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások piaci magatartását. A szabályok és azok alkalmazási lehetőségének elemzése során – felhasználva a közgazdaságtan eredményeit is – a tanulmány bemutatja, hogy mely területeken szükséges a versenyjogi jogalkalmazásnak fejlődnie és van-e szükség ágazati jellegű szabályozásra.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: versenyjog, digitális piacok szabályozása, szankciók; competition law, regulation of digital markets, sanctions
Subjects: K Law / jog > K Law (General) / jogtudomány általában
Q Science / természettudomány > QA Mathematics / matematika > QA76.16-QA76.165 Communication networks, media, information society / kommunikációs hálózatok, média, információs társadalom
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 27 Nov 2023 09:34
Last Modified: 27 Nov 2023 09:34
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/180913

Actions (login required)

Edit Item Edit Item