REAL

A nemzetbiztonsági tevékenység szerepe a társadalomban ( Gondolatok arról, hogy miért van szükség nemzetbiztonsági szolgálatokra)

Vida, Csaba (2015) A nemzetbiztonsági tevékenység szerepe a társadalomban ( Gondolatok arról, hogy miért van szükség nemzetbiztonsági szolgálatokra). HADTUDOMÁNY (ONLINE), 25 (E-szám). pp. 221-234. ISSN 1588-0605

[img]
Preview
Text
19_VIDA_CSABA.pdf

Download (420kB) | Preview

Abstract

A szerző a nemzetbiztonság elméletével kapcsolatos tanulmányában az eddigi kutatási eredményeinek egyes elemeit teszi közzé. A cikkben bemutatja a nemzetbiztonsági szolgálatok funkcióját, amely során bebizonyítja, hogy a szolgálatok hasznos szereplői az ország biztonsági rendszerének. A szolgálatok funkciójának elemzése után meghatározza, hogy a szolgálatok alapvetően két fő feladata van az ország értékeinek védelme és érdekeinek érvényre juttatásának támogatása. A szolgálatok alapvetően egy információ-szolgáltató szervezetek. A tanulmányban megfogalmazza a nemzetbiztonsági szolgálatokkal szembeni követelményeket, valamint megvizsgálja, hogy meddig tart a szolgálatok felelőssége a döntéshozók tájékoztatása során.

Item Type: Article
Subjects: U Military Science / hadtudomány > U1 Military Science (General) / hadtudomány általában
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 26 Oct 2015 11:39
Last Modified: 10 Dec 2015 11:06
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/29936

Actions (login required)

Edit Item Edit Item