REAL

Cukortartalom meghatározási lehetőségek zöldség- és gyümölcsmintákban, különös tekintettel a paradicsom előkészítésére és vizsgálatára = Possibilities of the determination of sugar content in vegetable and fruit samples, focusing on the preparing and test of tomato

Pető, Judit and Hüvely, Attila and Vojnich, Viktor József and Cserni, Imre (2018) Cukortartalom meghatározási lehetőségek zöldség- és gyümölcsmintákban, különös tekintettel a paradicsom előkészítésére és vizsgálatára = Possibilities of the determination of sugar content in vegetable and fruit samples, focusing on the preparing and test of tomato. GRADUS, 5 (1). pp. 87-92. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2018_1_AGR_001_Peto.pdf

Download (686kB) | Preview

Abstract

A cukortartalom mérésére széles körben és folyamatosan nagy az igény, hiszen a különböző élelmiszeripari termékek élvezeti értékének egyik fontos összetevője. A tanulmány célja volt a gyümölcs- és zöldségfélék cukorvizsgálati lehetőségeinek rövid áttekintése, valamint az általunk használt módszer elemzése abból a szempontból, hogy a cukortartalom az előkészítésnél alkalmazott módszer során mennyire bizonyul tartósnak, azaz tartja-e leszűrt minta néhány napon keresztül az állandó értékét.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Cukortartalom, Brix9e, Paradicsom, Szacharóz, Refrakció
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában
S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 15 Jun 2020 11:53
Last Modified: 29 Jun 2020 12:48
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/109725

Actions (login required)

Edit Item Edit Item