Pető, Judit and Hüvely, Attila and Vojnich, Viktor József and Cserni, Imre (2018) Cukortartalom meghatározási lehetőségek zöldség- és gyümölcsmintákban, különös tekintettel a paradicsom előkészítésére és vizsgálatára = Possibilities of the determination of sugar content in vegetable and fruit samples, focusing on the preparing and test of tomato. GRADUS, 5 (1). pp. 87-92. ISSN 2064-8014
|
Text
2018_1_AGR_001_Peto.pdf Download (686kB) | Preview |
Abstract
A cukortartalom mérésére széles körben és folyamatosan nagy az igény, hiszen a különböző élelmiszeripari termékek élvezeti értékének egyik fontos összetevője. A tanulmány célja volt a gyümölcs- és zöldségfélék cukorvizsgálati lehetőségeinek rövid áttekintése, valamint az általunk használt módszer elemzése abból a szempontból, hogy a cukortartalom az előkészítésnél alkalmazott módszer során mennyire bizonyul tartósnak, azaz tartja-e leszűrt minta néhány napon keresztül az állandó értékét.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Cukortartalom, Brix9e, Paradicsom, Szacharóz, Refrakció |
Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés |
Depositing User: | Zoltán Subecz |
Date Deposited: | 15 Jun 2020 11:53 |
Last Modified: | 29 Jun 2020 12:48 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/109725 |
Actions (login required)
Edit Item |