Bojtárné Lukácsik, Mónika and Rácz, Katalin and Domán, Csaba and Szűcs, István (2016) A haltermelés helyzete és perspektívái Magyarországon = Fish production and its perspectives in Hungary. GRADUS, 3 (1). 214-219.. ISSN 2064-8014
|
Text
2016_1_AGR_004_Bojtarne.pdf Download (509kB) | Preview |
Abstract
Az utóbbi évek kampányai ellenére a hazai halfogyasztók továbbra is nagyrészt pontyot fogyasztanak, ezzel keresletet teremtve a pontytermelésre. Az ország a pontytermelés szempontjából kedvező természeti adottságokkal rendelkezik, s ebből adódóan a hazai piac kielégítése mellett külföldi piacokra is termel, Hosszútávon termelékeny és víztakarékos, környezet- és természetbarát akvakultúra rendszereket célszerű kialakítani hazánkban, illetve érdemes a termelőknek ilyen módon átalakítaniuk már meglévő tavaikat. Kívánatos a szolgáltatások bővítése, multifunkcionális halgazdaságok működtetése (pl. haltermelés, horgásztó, halbolt, étterem, rekreációs tevékenység egy helyen működjön).
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Akvakultúra, halastavi, haltermelés, hal fogyasztás, foglalkoztatottság |
Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában |
Depositing User: | Zoltán Subecz |
Date Deposited: | 25 Jun 2020 14:45 |
Last Modified: | 25 Jun 2020 14:45 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/110462 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |