Mihalka, Virág (2015) In vitro szelekció alkalmazásának lehetőségei paprika (capsicum annuum l.) Nemesítésében = Application of in vitro selection in pepper (capsicum annuum l.) Breeding: possibilities and constraints. GRADUS, 2 (2). pp. 289-297. ISSN 2064-8014
|
Text
2015_2_AGR_012_Mihalka.pdf Download (698kB) | Preview |
Official URL: http://gradus.kefo.hu/archive/2015-2/2015_2_AGR_01...
Abstract
A cikkben megvitatásra kerül, hogy a szomaklonális variabiliást kiaknázó in vitro szelekció alkalmazható –e paprikánál (Capsicum spp.), nemesítési programok részeként. Ismertetésre kerülnek a paprika sejt- és szövettenyésztése terén elért saját és mások által publikált eredmények, és ennek alapján javaslatokat fogalmazunk meg a módszer lehetséges alkalmazásának munkafázisaira vonatkozóan.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | paprika (Capsicum spp.) szomaklonális variabilitás stressz tolerancia rezisztencia in vitro szelekció |
Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés |
Depositing User: | Zoltán Subecz |
Date Deposited: | 29 Jun 2020 10:02 |
Last Modified: | 29 Jun 2020 10:02 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/110671 |
Actions (login required)
Edit Item |