REAL

Funkcionális élelmiszer előállításának lehetősége a zöldségtermesztésben = The possibility of the production of functional food in vegetable growing

Tóthné Taskovics, Zsuzsanna and Pető, Judit and Hüvely, Attila and Kovács, András (2014) Funkcionális élelmiszer előállításának lehetősége a zöldségtermesztésben = The possibility of the production of functional food in vegetable growing. GRADUS, 1 (2). pp. 37-43. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2014_2_AGR_007_TOTHNE.pdf

Download (224kB) | Preview

Abstract

A zöldségfogyasztásban a minél jobb beltartalmi tulajdonságokkal rendelkező termékek kerülnek előtérbe. A természetes anyagok felhasználásával előállított termékeket a szakirodalom , funkcionális élelmiszerek"-nek nevezi. A környezettudatos növénytermesztési technológia növénytáplálási része a környezetbarát szervesanyag hordozók felhasználásának irányába mozdul el. A kísérletben is ilyen anyagot, zeolit tufa foszforsavas feltárásával készült növénykondicionálót próbáltunk ki (Rioplant), amelyet kombináltunk (Plasztafosz Universal, Zeon- A-val). A kezelések hatására növekedett a termésmennyiség 10-23 94-kal. A bogyók ,C" vitamintartalmának növekedése 7-48 96 között változott kezeléstől függően a kontrollhoz képest.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: paprika, paradicsom, funkcionális élelmiszer, növénykondícionáló, szerves, anyag, C-vitamin
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában
S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 30 Jun 2020 13:08
Last Modified: 30 Jun 2020 13:08
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/110812

Actions (login required)

Edit Item Edit Item