Tóthné Taskovics, Zsuzsanna and Pető, Judit and Hüvely, Attila and Kovács, András (2014) Funkcionális élelmiszer előállításának lehetősége a zöldségtermesztésben = The possibility of the production of functional food in vegetable growing. GRADUS, 1 (2). pp. 37-43. ISSN 2064-8014
|
Text
2014_2_AGR_007_TOTHNE.pdf Download (224kB) | Preview |
Abstract
A zöldségfogyasztásban a minél jobb beltartalmi tulajdonságokkal rendelkező termékek kerülnek előtérbe. A természetes anyagok felhasználásával előállított termékeket a szakirodalom , funkcionális élelmiszerek"-nek nevezi. A környezettudatos növénytermesztési technológia növénytáplálási része a környezetbarát szervesanyag hordozók felhasználásának irányába mozdul el. A kísérletben is ilyen anyagot, zeolit tufa foszforsavas feltárásával készült növénykondicionálót próbáltunk ki (Rioplant), amelyet kombináltunk (Plasztafosz Universal, Zeon- A-val). A kezelések hatására növekedett a termésmennyiség 10-23 94-kal. A bogyók ,C" vitamintartalmának növekedése 7-48 96 között változott kezeléstől függően a kontrollhoz képest.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | paprika, paradicsom, funkcionális élelmiszer, növénykondícionáló, szerves, anyag, C-vitamin |
Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés |
Depositing User: | Zoltán Subecz |
Date Deposited: | 30 Jun 2020 13:08 |
Last Modified: | 30 Jun 2020 13:08 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/110812 |
Actions (login required)
Edit Item |