Kajtár-Czinege, Anikó and Pető, Judit (2020) Ásványi-anyag tartalom alakulása a szilva gyümölcsében = Development of Mineral Contents in Plum Fruit. GRADUS, 7 (2). pp. 32-36. ISSN 2064-8014
|
Text
2020_2_AGR_006_Kajtar-Czinege.pdf Download (948kB) | Preview |
Official URL: https://doi.org/10.47833/2020.2.AGR.006
Abstract
Irodalmi adatok utalnak arra, hogy a szilva gyümölcsében magas a kálium és vastartalom. Ezt a tényt szerettük volna igazolni, de nemcsak faj szinten, hanem az egyes szilvafajták ásványi-anyagtartalom különbségeire is adatokat, eredményeket kívántunk kapni, így vizsgálatunk eredményei a fajta leírásokat gazdagíthatja a fajtára jellemző elemösszetevőkkel.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | szilva; ásványi anyag tartalom; N, P, K, Ca, Mg elem tartalom |
Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés |
Depositing User: | Zoltán Subecz |
Date Deposited: | 14 Jul 2020 07:32 |
Last Modified: | 05 May 2021 11:19 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/111327 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |