REAL

Vendéglátóhelyek működésének vizsgálata fenntarthatósági Balanced Scorecard segítségével

Debreceni, János and Fehér, Orsolya and Fekete-Frojimovics, Zsófia (2019) Vendéglátóhelyek működésének vizsgálata fenntarthatósági Balanced Scorecard segítségével. GAZDASÁG ÉS TÁRSADALOM, 12 (3). pp. 20-38. ISSN 0865-7823

[img]
Preview
Text
gt_2019_3_02_Debreceni_Feher_Fekete.pdf

Download (6MB) | Preview

Abstract

A Magyarországon működő vendéglátóhelyekre irányuló kutatások, a szektor gazdasági jelentőségéhez és növekvő teljesítményéhez képest ritkák. Arra vállalkozunk, hogy egyrészt a vendéglátás tudományos minőségű kutatásának fontosságára irányítsuk a figyelmet, másrészt egy adaptálható mérési módszert dolgozzunk ki. Jelen tanulmány bemutatja a társadalmi felelősségvállalás szerepét a vendéglátásban, valamint egy koncepcionális keretmunkát a Balanced Scorecard alkalmazásával. A javasolt kutatási modell egyrészt javaslatot tesz a módosított Balanced Scorecard dimenziók szempontjaira, másrészt a vendéglátásról szóló tudományos minőségű párbeszédhez járul hozzá.

Item Type: Article
Subjects: H Social Sciences / társadalomtudományok > H Social Sciences (General) / társadalomtudomány általában
H Social Sciences / társadalomtudományok > HB Economic Theory / közgazdaságtudomány > HB4 Dynamics of the economy / gazdasági folyamatok
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 28 May 2021 06:36
Last Modified: 28 May 2021 06:36
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/126005

Actions (login required)

Edit Item Edit Item