REAL

Online melléklet 1. Az 5B és 4A kromoszóma allélösszetételének jellemzése DArTseq markerekkel a ph1b mutációt hordozó és vad típusú Chinese Spring és Mv9kr1 búza genotípusokban, Ivanizs László: 'Az Ae. biuncialis genetikai diverzitásának kiaknázása a búza előnemesítésében a fajidegen génátvitelt segítő biológiai alapanyagok és molekuláris markerek előállításával' című PhD értekezéséhez.

Ivanizs, László (2021) Online melléklet 1. Az 5B és 4A kromoszóma allélösszetételének jellemzése DArTseq markerekkel a ph1b mutációt hordozó és vad típusú Chinese Spring és Mv9kr1 búza genotípusokban, Ivanizs László: 'Az Ae. biuncialis genetikai diverzitásának kiaknázása a búza előnemesítésében a fajidegen génátvitelt segítő biológiai alapanyagok és molekuláris markerek előállításával' című PhD értekezéséhez. Documentation. UNSPECIFIED. (Unpublished)

[img] Text (Excel táblázat)
Online melléklet 1.xlsx - Supplemental Material

Download (261kB)
[img] Text (A táblázat "metadata" része CSV formátumban)
Online_melléklet_1_metadata.csv - Supplemental Material

Download (1kB)
[img] Text (A táblázat "5b" része CSV formátumban)
Online_melléklet_1_5b.csv - Supplemental Material

Download (188kB)
[img] Text (A táblázat "4a" része CSV formátumban)
Online_melléklet_1_4a.csv - Supplemental Material

Download (146kB)

Abstract

A melléklet tartalmazza a négy búzavonal (CS, Mv9kr1, CSph1b és Mv9kr1ph1b) 5B (5B)és 4A (4A) kromoszómáin azonosított Silico-DArT markereket, azok szekvenciáit, a kromoszómákon elfoglalt pozícióit, valamint az egyes genotípusokon adott eredményeit. A nagyfelbontású DArTseq markerrendszer segítségével végzett genotipizálás részletei megtalálhatók a PhD értekezés 'Anyagok és Módszerek' c. fejezetében. A két táblázatban kizárólag az 5B és a 4A kromoszómákra specifikus Silico-DArT markereket tűntettük fel, amelyek mindkét vad típusú búzavonalban (CS és Mv9kr1) kimutathatóak voltak. A négy búzavonal szekvenciaelemzésével azt vizsgáltuk, hogy ezen markerek közül, melyek voltak jelen és melyek hiányoztak a ph1b mutációt hordozó genotípusokból (CSph1b és Mv9kr1ph1b).

Item Type: Monograph (Documentation)
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
Depositing User: László Ivanizs
Date Deposited: 07 Dec 2021 14:25
Last Modified: 07 Dec 2021 14:25
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/134302

Actions (login required)

Edit Item Edit Item