Török, Áron and Agárdi, Irma (2020) Társadalmi vállalkozások gasztronómiai lehetőségei a rövid élelmiszerellátási láncok bevonásával Magyarországon. VEZETÉSTUDOMÁNY, 51 (4). pp. 74-84. ISSN 0133-0179
| 
 | Text VT_2020n4p74.pdf Download (526kB) | Preview | 
Abstract
A tanulmány arra keresi a választ, hogy a Magyarországon tevékenykedő, rövid élelmiszerellátási láncokban érintett és társadalmi vállalkozásként működő éttermek gazdasági értelemben önmagukban mennyire fenntarthatók. A magyar pa- ra-gasztro mozgalom három meghatározó szereplőjének vizsgálata alapján megállapítható, hogy ezek a társadalmi vállalkozások szembesülnek az iparágra jellemző összes jelentős kihívással, amit az egyedi jellemzőik tovább nehezítenek. A társadalmi cél megvalósításához nyújtott segítség (pl.: különböző támogatások, kedvezmények) mellett a rövid élelmiszerellátási láncokban rejlő lehetőségek csak akkor aknázhatóak ki az esetükben, amennyiben a helyi beszállítók által nyújtott egyediséggel meg tudják célozni azt a réspiacot, ahol mindez fizetőképes kereslettel is párosul, hozzájárulva a vállalkozások üzleti fenntarthatóságához is.
| Item Type: | Article | 
|---|---|
| Uncontrolled Keywords: | társadalmi vállalkozás, rövid élelmiszerellátási lánc, para-gasztro mozgalom, vendéglátás, kvázi-lokális értékesítés | 
| Subjects: | H Social Sciences / társadalomtudományok > HF Commerce / kereskedelem > HF5001-6182 Business management / üzleti menedzsment | 
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD | 
| Depositing User: | MTMT SWORD | 
| Date Deposited: | 13 Apr 2023 12:44 | 
| Last Modified: | 13 Apr 2023 12:44 | 
| URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/163773 | 
Actions (login required)
|  | Edit Item | 



