REAL

Digitalizáció szerepe a folyamatfejlesztésben

Matyi, Henriett and Tamás, Péter (2020) Digitalizáció szerepe a folyamatfejlesztésben. MULTIDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNYOK: A MISKOLCI EGYETEM KÖZLEMÉNYE, 10 (2). pp. 30-36. ISSN 2062-9737 (nyomtatott), 2786-1465 (online)

[img]
Preview
Text
393_doi.pdf - Published Version

Download (639kB) | Preview

Abstract

Napjainkban a negyedik ipari forradalomban élünk, amely számos lehetőséget hordoz magában, ilyen például az intelligens gyár, valamint a dolgok internete. Emberek, gépek, termékek kapcsolódnak egymáshoz hálózat segítségével, amely eltörli a határvonalat a fizikai, digitális és biológiai szférák között. A digitális forradalom nemcsak megváltoztatta a vállalkozások felfogásának módját, hanem növelte teljesítményüket is. A mai korban a vállalkozás minden aspektusát a műveletektől a vezérlésekig digitális eszközökkel szabályozzák. Az ilyen digitális átalakulások minden iparágat megváltoztattak és forradalmasítottak. A cégek javították az üzleti versenyképességüket és előre mozdították magukat a piacon. A digitális átalakulás több új lehetőséget is meg tud nyitni a vállalatok életében, amire az egyedi tömeggyártások során szükségük lehet. Az átalakulás egy új gondolkodásmódot igényel. Kutatásomban több lépésen keresztül bemutatom, hogyan lehet a digitalizációt bevezetni egy cég életébe, előnyeivel és hátrányaival. Dolgozatomban egy általam megalkotott cég példáján keresztül mutatom be a digitalizáció alkalmazásának egyik lehetőségét, valamint dolgozatom végén kitérek arra, hogy milyen költségeket kell figyelembe venni, és mennyi idő múlva fog megtérülni a javasolt befektetés.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Digitalizáció, Lean 4.0, Ipar 4.0, Logisztikai kutatás
Subjects: H Social Sciences / társadalomtudományok > HF Commerce / kereskedelem > HF5001-6182 Business management / üzleti menedzsment
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 27 Apr 2023 08:00
Last Modified: 27 Apr 2023 08:00
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/164398

Actions (login required)

Edit Item Edit Item