REAL

A huzalelektródás aktív védőgázos ívhegesztés korszerű eljárásváltozatainak összehasonlítása varratgeometria alapján

Németh, Alexandra (2020) A huzalelektródás aktív védőgázos ívhegesztés korszerű eljárásváltozatainak összehasonlítása varratgeometria alapján. MULTIDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNYOK: A MISKOLCI EGYETEM KÖZLEMÉNYE, 10 (3). pp. 3-13. ISSN 2062-9737 (nyomtatott), 2786-1465 (online)

[img]
Preview
Text
395_doi.pdf - Published Version

Download (1MB) | Preview

Abstract

Jelen munkában bemutatom azokat az eredményeket, amelyeket tömör huzalelektródás, aktív védőgázos ívhegesztés esetén különböző impulzus-üzemmódok (impulzusos, duplaimpulzusos) valamint a hegesztési paraméterek varratalak befolyásoló tényezők hatásának vizsgálatával nyertünk. A vizsgálatok során két különböző hegesztőgépet használtunk. Mindkét berendezésen a lehetőségekhez mérten azonos anyagátmeneteket választottunk ki és vizsgáltuk meg azok hatását a varratalakra. A hegesztendő alapanyag, a hozaganyag és az alkalmazott védőgázkeverék minden esetben azonos volt. Feltártuk a kapcsolatot az üzemmódok, a hegesztési paraméterek és a varratgeometria jellemzők (külső és belső formatényező, beolvadási mélység, varratszélesség) között.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: huzalelektródás aktív védőgázos ívhegesztés, anyagátviteli mód, hegesztési paraméterek, impulzustechnika, varratgeometria/beolvadási alak
Subjects: Q Science / természettudomány > QC Physics / fizika > QC173.4 Material science / anyagtudomány
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TJ Mechanical engineering and machinery / gépészmérnöki tudományok
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 27 Apr 2023 09:43
Last Modified: 27 Apr 2023 09:43
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/164418

Actions (login required)

Edit Item Edit Item