REAL

A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata = An Ethnographic Study of the World of Catering Kitchens

Bársony, Tamás (2023) A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata = An Ethnographic Study of the World of Catering Kitchens. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 315-324. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

[img]
Preview
Text
barsony_tamas.pdf

Download (619kB) | Preview

Abstract

The paper explains the ethnographic methods used to study public catering kitchens and the people who work in them. In general, it outlines the research areas and characteristics involved, such as the use of space, the organisation of the workforce and kitchen equipment, by tracing the characteristics of the kitchens. Finally, it uses a concrete example to illustrate one of the possible roles of ethnography as a practical, applied science in the world of catering kitchens.

Item Type: Book Section
Subjects: G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > GT Manners and customs / néprajz, szokások, hagyományok
R Medicine / orvostudomány > RM Therapeutics. Pharmacology / terápia, gyógyszertan > RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 11 Jan 2024 08:36
Last Modified: 11 Jan 2024 08:36
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/184322

Actions (login required)

Edit Item Edit Item