Patonai, Zoltán and Géczi, Gábor (2018) Tábori elhelyezésnél alkalmazott konyhatechnológiák bemutatása. KATONAI LOGISZTIKA, 26 (3-4). pp. 123-146. ISSN 1588-4228
|
Text
KatLog11docPatonaiZoltanTaborikonyha.pdf Download (1MB) | Preview |
Abstract
Az ideiglenes létesítmények üzemeltetése speciális feladat, mivel minden esetben elmondható, konkrét cél érdekében és belátható (rövid) időszakra települ. Ezen létesítmények használatakor kiemelt figyelemmel kell lenni a tábori konyha telepítésére, üzemeltetésére. A környezettudatosság kiemelten fontos feladat napjainkban. Egy tábori konyha környezettudatos üzemeltetése során keletkezett hulladékok kezelése, újrahasznosíthatóságának meghatározása szükségszerű és elkerülhetetlen feladat. Ennek érdekében ismerni kell a tábori konyhákkal szemben támasztott követelményeket, felépítését és a feldolgozási folyamatokat, illetve az ellátás során végbemenő anyagtranszportot. Jelen tanulmány az Ideiglenes Létesítményekben alkalmazott különböző konyhatechnológiák alkalmazását, illetve alkalmazhatóságátdolgozza fel.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Magyar Honvédség, tábori elhelyezés, Ideiglenes Létesítmény, konyhatechnológia |
Subjects: | U Military Science / hadtudomány > U1 Military Science (General) / hadtudomány általában |
SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
Depositing User: | MTMT SWORD |
Date Deposited: | 24 May 2024 10:50 |
Last Modified: | 24 May 2024 10:50 |
URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/195652 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |