REAL

Tábori elhelyezésnél alkalmazott konyhatechnológiák bemutatása

Patonai, Zoltán and Géczi, Gábor (2018) Tábori elhelyezésnél alkalmazott konyhatechnológiák bemutatása. KATONAI LOGISZTIKA, 26 (3-4). pp. 123-146. ISSN 1588-4228

[img]
Preview
Text
KatLog11docPatonaiZoltanTaborikonyha.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Az ideiglenes létesítmények üzemeltetése speciális feladat, mivel minden esetben elmondható, konkrét cél érdekében és belátható (rövid) időszakra települ. Ezen létesítmények használatakor kiemelt figyelemmel kell lenni a tábori konyha telepítésére, üzemeltetésére. A környezettudatosság kiemelten fontos feladat napjainkban. Egy tábori konyha környezettudatos üzemeltetése során keletkezett hulladékok kezelése, újrahasznosíthatóságának meghatározása szükségszerű és elkerülhetetlen feladat. Ennek érdekében ismerni kell a tábori konyhákkal szemben támasztott követelményeket, felépítését és a feldolgozási folyamatokat, illetve az ellátás során végbemenő anyagtranszportot. Jelen tanulmány az Ideiglenes Létesítményekben alkalmazott különböző konyhatechnológiák alkalmazását, illetve alkalmazhatóságátdolgozza fel.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Magyar Honvédség, tábori elhelyezés, Ideiglenes Létesítmény, konyhatechnológia
Subjects: U Military Science / hadtudomány > U1 Military Science (General) / hadtudomány általában
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 24 May 2024 10:50
Last Modified: 24 May 2024 10:50
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/195652

Actions (login required)

Edit Item Edit Item