REAL

Minőségi paraméterek változásának nyomonkövetése friss csirkemellfilé változó hőmérsékleten történő tárolása során

Boros, Anikó and Friedrich, László Ferenc and Sallainé Bajkai, Andrea and Tóth, Adrienn (2024) Minőségi paraméterek változásának nyomonkövetése friss csirkemellfilé változó hőmérsékleten történő tárolása során. MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA, 146 (7). pp. 437-448. ISSN 0025-004X

[img] Text
437_448_Boros_elelmiszer-higienia.pdf - Published Version
Restricted to Repository staff only

Download (1MB) | Request a copy

Abstract

Az élelmiszeripari termékek minőségét és biztonságát meghatározza a tárolás körülménye, különösen a hűtést igénylő termékek esetében. A hűtési lánc megszakadása mikrobiológiai romlást okozhat, veszélyeztetve az élelmiszerek megfelelőségét és a fogyasztók egészségét. A szerzők célja a laboratóriumi, dinamikus hőmérsékleti viszonyok között tárolt csomagolt csirkemellfilé tömeg- és színváltozásainak vizsgálata, amely fontos a friss hús minőségének értékelésében, tekintettel arra, hogy a tudományos eredmények jellemzően állandó hőmérsékleti körülményeket vizsgálnak. A statisztikai elemzés eredményei rámutatnak a tárolási idő és a hőmérsékletváltozás szignifikáns hatására.

Item Type: Article
Subjects: Q Science / természettudomány > QL Zoology / állattan
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 11 Jul 2024 13:49
Last Modified: 11 Jul 2024 13:49
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/199896

Actions (login required)

Edit Item Edit Item