Boros, Anikó and Friedrich, László Ferenc and Sallainé Bajkai, Andrea and Tóth, Adrienn (2024) Minőségi paraméterek változásának nyomonkövetése friss csirkemellfilé változó hőmérsékleten történő tárolása során. MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA, 146 (7). pp. 437-448. ISSN 0025-004X
![]() |
Text
437_448_Boros_elelmiszer-higienia.pdf - Published Version Restricted to Repository staff only Download (1MB) | Request a copy |
Abstract
Az élelmiszeripari termékek minőségét és biztonságát meghatározza a tárolás körülménye, különösen a hűtést igénylő termékek esetében. A hűtési lánc megszakadása mikrobiológiai romlást okozhat, veszélyeztetve az élelmiszerek megfelelőségét és a fogyasztók egészségét. A szerzők célja a laboratóriumi, dinamikus hőmérsékleti viszonyok között tárolt csomagolt csirkemellfilé tömeg- és színváltozásainak vizsgálata, amely fontos a friss hús minőségének értékelésében, tekintettel arra, hogy a tudományos eredmények jellemzően állandó hőmérsékleti körülményeket vizsgálnak. A statisztikai elemzés eredményei rámutatnak a tárolási idő és a hőmérsékletváltozás szignifikáns hatására.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | Q Science / természettudomány > QL Zoology / állattan |
SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
Depositing User: | MTMT SWORD |
Date Deposited: | 11 Jul 2024 13:49 |
Last Modified: | 11 Jul 2024 13:49 |
URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/199896 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |