Csizmady, Adrienne and Csurgó, Bernadett and Ferencz, Zoltán and Horzsa, Gergely and Kerényi, Szabina and Kocsis, Viktória and Kőszeghy, Lea and Kristóf, Luca and Megyesi, Boldizsár and Szabolcsi, Zsolt (2024) Fenntartható élelmiszer- és energiafogyasztási mintázatok a magyar társadalomban. HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont, Budapest. ISBN ISBN 978-963-418-063-0
|
Text
fenntarthatosag_csurgo (2).pdf - Published Version Download (2MB) | Preview |
Abstract
A kötet a Fenntartható fogyasztási mintázatok, viselkedési stratégiák és tudáshasználat a magyar társadalomban OTKA kutatás első eredményeit összegzi esettanulmányok formájában. A kötet a fenntartható élelmiszer- és energiafogyasztási gyakorlatok és kezdeményezések bemutatásával arra keresi a választ, hogy milyen lehetőségi és korlátai vannak a fenntartható fogyasztásnak a különböző társadalmi státuszú és/vagy lakóhelyű társadalmi csoportok és egyének számára? Valamint, hogy milyen kihívásokkal és lehetőségekkel találják szembe magukat a fenntartható fogyasztási gyakorlatok és kezdeményezések során az egyének és közösségek? A kötet célja, hogy a bemutatott esetek hozzájáruljanak a fenntartható fogyasztásról szóló hazai tudományos és szakmai diskurzushoz, a közös gondolkodáshoz új kérdések, szempontok és megközelítések felvetésével.
Item Type: | Book |
---|---|
Subjects: | H Social Sciences / társadalomtudományok > HM Sociology / társadalomkutatás > HM4 Social processes / társadalmi folyamatok |
Depositing User: | Bernadett Csurgó |
Date Deposited: | 17 Dec 2024 12:35 |
Last Modified: | 17 Dec 2024 12:35 |
URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/211930 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |