Halmy, László (2006) Elvárásaink a mangalica élelmiszer termékektől. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 55 (3). pp. 289-291. ISSN 0230-1814
|
Text
99_ISSN_1788-9979_vol_15_no_2_2022_223allattenyesztes_2006_55_3.pdf Download (43kB) | Preview |
Abstract
A mangalicatermékek kiváló értékük miatt, koleszterintartalmuk ellenére, különleges igények kielégítésére alkalmasak. A megfelelő ómega ,6/omega 3 zsírsav arány, valamint a mangalica húsban levő antioxidánsok, szerepet játszhatnak a koleszterin és egyéb zsírsavak aterogén hatásának ellensúlyozásában. Az egészséges táplálkozás érdekében a mangalica húsipari termékek fogyasztása ne haladja meg a táplálkozási ajánlások mennyiségi viszonyait és arányait.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Barbara Nagy |
| Date Deposited: | 24 Oct 2025 22:51 |
| Last Modified: | 24 Oct 2025 22:51 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/227203 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




