REAL

Elvárásaink a mangalica élelmiszer termékektől

Halmy, László (2006) Elvárásaink a mangalica élelmiszer termékektől. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 55 (3). pp. 289-291. ISSN 0230-1814

[img]
Preview
Text
99_ISSN_1788-9979_vol_15_no_2_2022_223allattenyesztes_2006_55_3.pdf

Download (43kB) | Preview

Abstract

A mangalicatermékek kiváló értékük miatt, koleszterintartalmuk ellenére, különleges igények kielégítésére alkalmasak. A megfelelő ómega ,6/omega 3 zsírsav arány, valamint a mangalica húsban levő antioxidánsok, szerepet játszhatnak a koleszterin és egyéb zsírsavak aterogén hatásának ellensúlyozásában. Az egészséges táplálkozás érdekében a mangalica húsipari termékek fogyasztása ne haladja meg a táplálkozási ajánlások mennyiségi viszonyait és arányait.

Item Type: Article
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: Barbara Nagy
Date Deposited: 24 Oct 2025 22:51
Last Modified: 24 Oct 2025 22:51
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/227203

Actions (login required)

Edit Item Edit Item