REAL

Táplálkozási csírák biológiai értékének vizsgálata

Márton, Melinda-Rita and Tamás, Melinda and Salamon, Rozália Veronika and Salamon, Szidónia and András, Csaba and Csapó, János (2009) Táplálkozási csírák biológiai értékének vizsgálata. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (48). pp. 7-13. ISSN 1454-0746

[img]
Preview
Text
6_mszle_48_2009.pdf

Download (269kB) | Preview

Abstract

Kutatásaink során a legismertebb csírák: a búza, a lencse, a lucerna, a retek és a napraforgómag zsírsav tartalmát vizsgáljuk a csíráztatási idő függvényében. Közleményünkben a csírák kutatásával kapcsolatos eredményeinkről kívánunk beszámolni.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: táplálkozási csírák, a csíráztatás során végbemenő kémiai változások, zsírsav-tartalom
Subjects: Q Science / természettudomány > QD Chemistry / kémia
Q Science / természettudomány > QH Natural history / természetrajz > QH301 Biology / biológia
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: Zsolt Baráth
Date Deposited: 25 Oct 2025 08:49
Last Modified: 25 Oct 2025 08:49
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/227260

Actions (login required)

Edit Item Edit Item