Hegedüs, Imre and Nagy, Endre and Kukolya, József and Barna, Teréz and Fekete, Csaba Attila (2010) Hemicelluláz enzimek stabilizálása nano-réteggel. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (52). pp. 15-20. ISSN 1454-0746
|
Text
musze_2010_52_15-20.pdf Download (552kB) | Preview |
Abstract
Hemicelluláz enzim molekulákhoz nano-méretű polimer réteget kapcsoltunk stabilitásuk növelése érdekében. Ezek az enzim nanobiokompozitok (egyedi enzim nanorészecskék) még extrém körülmények között is megőrzik stabilitásukat. 80 o C-on a stabilizált hemicelluláz enzimek még 6 óra elteltével is megőrzik eredeti aktivitásuk 40 %-át, míg a természetes enzimek már fél óra alatt teljesen elveszítik aktivitásukat. pH = 1,5 és 13,5 között nem változik az egyedi enzim nanorészecskék aktivitása.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Uncontrolled Keywords: | egyedi enzim nanorészecskék, enzim stabilizálás, nano-bio-kompozitok, hőstabil enzimek, hemicelluláz enzimek |
| Subjects: | Q Science / természettudomány > QD Chemistry / kémia T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Zsolt Baráth |
| Date Deposited: | 25 Oct 2025 16:33 |
| Last Modified: | 25 Oct 2025 16:43 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/227290 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




