REAL

Az emészthető aminosav és az ideális fehérje elv alkalmazása brojlerek takarmányozásában. Irodalmi feldolgozás

Németh, Katalin and Halas, Veronika and Babinszky, László (2007) Az emészthető aminosav és az ideális fehérje elv alkalmazása brojlerek takarmányozásában. Irodalmi feldolgozás. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 56 (2). pp. 153-170. ISSN 0230-1814

[img]
Preview
Text
59_ISSN_1788-9979_vol_15_no_2_2022_223allattenyesztes_2007_56_2.pdf

Download (532kB) | Preview

Abstract

Az irodalmi feldolgozás célja az emészthető aminosav-tartalom alapján történő takarmánykeverék összeállítással, valamint az ideális fehérjeelvvel kapcsolatos kutatási eredmények bemutatása volt. A jelen közleményben ismertetett irodalmi adatok alapján levonható következtetések: — A nagy növekedési erélyű brojlerek aminosav-szükségletét emészthető aminosavban kell megadni. — A brojler csirke aminosav-szükségletének minél pontosabb kielégítéséhez a takarmányadag aminosav-ősszetételét — a létfenntartás, a toliképzés és a növekedés eltérő aminosav igényének figyelembevételével — az ideális fehérje elv alapján kell meghatározni. — A treonin, a triptofán, valamint az elágazó láncú aminosavak (He, Leu, Val) lizinhez viszonyított optimális arányának meghatározásához további vizsgálatok szükségesek.

Item Type: Article
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: Barbara Nagy
Date Deposited: 25 Oct 2025 20:03
Last Modified: 25 Oct 2025 20:03
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/227315

Actions (login required)

Edit Item Edit Item