Németh, Katalin and Halas, Veronika and Babinszky, László (2007) Az emészthető aminosav és az ideális fehérje elv alkalmazása brojlerek takarmányozásában. Irodalmi feldolgozás. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 56 (2). pp. 153-170. ISSN 0230-1814
|
Text
59_ISSN_1788-9979_vol_15_no_2_2022_223allattenyesztes_2007_56_2.pdf Download (532kB) | Preview |
Abstract
Az irodalmi feldolgozás célja az emészthető aminosav-tartalom alapján történő takarmánykeverék összeállítással, valamint az ideális fehérjeelvvel kapcsolatos kutatási eredmények bemutatása volt. A jelen közleményben ismertetett irodalmi adatok alapján levonható következtetések: — A nagy növekedési erélyű brojlerek aminosav-szükségletét emészthető aminosavban kell megadni. — A brojler csirke aminosav-szükségletének minél pontosabb kielégítéséhez a takarmányadag aminosav-ősszetételét — a létfenntartás, a toliképzés és a növekedés eltérő aminosav igényének figyelembevételével — az ideális fehérje elv alapján kell meghatározni. — A treonin, a triptofán, valamint az elágazó láncú aminosavak (He, Leu, Val) lizinhez viszonyított optimális arányának meghatározásához további vizsgálatok szükségesek.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Barbara Nagy |
| Date Deposited: | 25 Oct 2025 20:03 |
| Last Modified: | 25 Oct 2025 20:03 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/227315 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




