Bázár, György and Romvári, Róbert (2009) A közeli infravörös (NIR) spektroszkópia lehetőségei az állatitermék-előállítás folyamatában. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 58 (3). pp. 265-280. ISSN 0230-1814
|
Text
75_ISSN_1788-9979_vol_15_no_2_2022_223allattenyesztes_2009_58_3.pdf Download (366kB) | Preview |
Abstract
Szerzők röviden ismertetik a NIR spektroszkópia elvi alapjait, a spektrumfelvétel és értékelés lehetőségeit. Történeti összefoglalót adnak a napjainkban robbanásszerűen terjedő módszer kialakulásáról. Ezt követően bemutatják a legfontosabb felhasználási lehetőségeket, követve az állatitermék előállítás folyamatát, a talajtól és a takarmánytól kezdve egészen a feldolgozott húskészítményekig, bizonyítva ezzel a módszer széleskörű alkalmazhatóságát. A külföldi eredmények mellett kiemelten foglalkoznak a nemzetközi szinten is jelentős hazai vizsgálatok bemutatásával.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Barbara Nagy |
| Date Deposited: | 31 Oct 2025 17:46 |
| Last Modified: | 31 Oct 2025 17:46 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/227856 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




