REAL

Az állati eredetű élelmiszerek biztonsága

Szabó, József (2006) Az állati eredetű élelmiszerek biztonsága. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 55 (supp). pp. 15-32. ISSN 0230-1814

[img]
Preview
Text
2_223allattenyesztes_2006_55_supp.pdf

Download (463kB) | Preview

Abstract

Ebben a cikkben a szerző összefoglalja a BSE, a gombás szennyeződés, a mikotoxinok, a növényi toxinok, az állatgyógyászati szerek, a mezőgazdasági és más eredetű kémiai szennyezők, a nehézfémek, a takarmányadalékok, az ivóvizet szennyező anyagok, a mikrobiális szennyeződés és a GMO-k takarmány- és élelmiszer-biztonsági jelentőségét. A közlemény ismerteti a HACCP rendszer alapvető lépéseit és felhívja a figyelmet az élelmiszerterrorizmus kockázatára.

Item Type: Article
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: Barbara Nagy
Date Deposited: 02 Nov 2025 23:36
Last Modified: 02 Nov 2025 23:36
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/227909

Actions (login required)

Edit Item Edit Item