Húsvéth, Ferenc and Pál, László and Magyar, B. László (2006) A takarmányozás hatása a kérődzők húsának minőségére. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 55 (supp). pp. 53-70. ISSN 0230-1814
|
Text
5_223allattenyesztes_2006_55_supp.pdf Download (520kB) | Preview |
Abstract
A kérődzőhúsok fogyasztásának mértéke világviszonylatban és hazánkban is csökkenő tendenciát mutat. Ahhoz, hogy a kérődző-húsokból származó éves húsfogyasztás újra elérje a néhány évvel ezelőtti értéket, jelentős fejlesztést kell végrehajtani a minőség vonatkozásában. A húsok minőségét nagymértékben befolyásolja az állatok takarmányozása. Ez a tanulmány ezért azokat a takarmányozással összefüggő tényezőket tárgyalja, amelyek a keródzohusok minőségét legjobban befolyásolják. Áttekinti azokat a lehetőségeket, amelyek a vágott test összetételét határozzák meg. Tárgyalja azokat a takarmányozási tényezőket, amelyektől a hús biokémiai összetétele, különösen zsírsav-összetétele és CLA tartalma függ. Ezt követően a hús elvezeti értékét meghatározó minőségi tulajdonságok, szín, íz és szaghatások valamint a porhanyossag takarmanyozási összefüggéseit mutatja be.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Barbara Nagy |
| Date Deposited: | 02 Nov 2025 23:41 |
| Last Modified: | 02 Nov 2025 23:41 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/227912 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




