Hidas, András and Liptói, Krisztina (2016) Biotechnológia a baromfitenyésztésben. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 65 (4). pp. 74-90. ISSN 0230-1814
|
Text
05ÁTT_2016_4_FINAL.pdf Download (290kB) | Preview |
Abstract
A biotechnológia rohamos technológiai haladása növekvő jelentőséggel bír a baromfitenyésztés számára is. Jelen kitekintésünk az általunk művelt szakterületekre, a genomikára és a szaporodásbiológiára összpontosít. Az elmúlt években az ismeretek és a kutatások költség és információ aránya fejlődött, ami ennek a szakterületnek is komoly lendületet adott, annak ellenére, hogy a tenyészállatok egyedi értéke itt csekély. Megfigyelhető, hogy az alap- és humán kutatások eredményei, eljárásai egyre gyorsabban átjutnak a baromfitenyésztési kutatásokba. Az elmúlt időszakban gyorsan változó piaci igények és technológiai környezet egyre rugalmasabb reagálást igényel a tenyésztés oldaláról. A kihívások és a kutatási eljárások fejlődése izgalmas időszakot hozott a baromfi biotechnológia számára.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Zsolt Baráth |
| Date Deposited: | 19 Nov 2025 12:25 |
| Last Modified: | 19 Nov 2025 12:25 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/229459 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




