REAL

Biotechnológia a baromfitenyésztésben

Hidas, András and Liptói, Krisztina (2016) Biotechnológia a baromfitenyésztésben. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 65 (4). pp. 74-90. ISSN 0230-1814

[img]
Preview
Text
05ÁTT_2016_4_FINAL.pdf

Download (290kB) | Preview

Abstract

A biotechnológia rohamos technológiai haladása növekvő jelentőséggel bír a baromfitenyésztés számára is. Jelen kitekintésünk az általunk művelt szakterületekre, a genomikára és a szaporodásbiológiára összpontosít. Az elmúlt években az ismeretek és a kutatások költség és információ aránya fejlődött, ami ennek a szakterületnek is komoly lendületet adott, annak ellenére, hogy a tenyészállatok egyedi értéke itt csekély. Megfigyelhető, hogy az alap- és humán kutatások eredményei, eljárásai egyre gyorsabban átjutnak a baromfitenyésztési kutatásokba. Az elmúlt időszakban gyorsan változó piaci igények és technológiai környezet egyre rugalmasabb reagálást igényel a tenyésztés oldaláról. A kihívások és a kutatási eljárások fejlődése izgalmas időszakot hozott a baromfi biotechnológia számára.

Item Type: Article
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: Zsolt Baráth
Date Deposited: 19 Nov 2025 12:25
Last Modified: 19 Nov 2025 12:25
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/229459

Actions (login required)

Edit Item Edit Item