Horn, Péter and Urbányi, Béla (2020) A haltenyésztés versenyképessége más állattenyésztési ágazatokhoz viszonyítva az állatifehérje-termeléssel összefüggésben. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 69 (3). pp. 281-292. ISSN 0230-1814
|
Text
5_ÁTT 2020_3 FINALr.pdf Download (176kB) | Preview |
Abstract
A szerzők áttekintik a világ lakosságának az állati fehérje fogyasztását befolyásoló tényezőket és a várható trendeket. Összefoglalják azokat az alapvető különbségeket, amelyek a szárazföldi állattenyésztési ágazatok és a halak hústermelése között mutatkoznak. Utóbbi vonatkozásban kitérnek a takarmányhasznosításban és az egységnyi termékre eső komplex környezeti lábnyom mértékében kimutatott állatfajok közötti különbségekre. Utóbbival összefüggésben az intenzifikáció révén elért hatékonyság javulás mértékére vonatkozóan is több analízis eredményét ismertetik az egyes állattenyésztési ágazatok életciklus analízise alapján.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Zsolt Baráth |
| Date Deposited: | 24 Nov 2025 09:00 |
| Last Modified: | 24 Nov 2025 09:05 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/229766 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




