Kovács, Nikolett and Prágai, Ervin and Lakatos, Erika and Kovács, Attila (2014) FIZIKAI ÉS MIKROBIOLÓGIAI ELŐKEZELÉSEK ALKALMAZÁSA MEGGYCEFRÉN. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap: A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei, 2014.11.13, Mosonmagyaróvár, Magyarország.
|
Text
(Óvári TN 2014 Kovacs_Pragai).pdf Download (222kB) | Preview |
Abstract
A pálinkagyártás során az egyik legfontosabb cél a cefre alkohol-kihozatalának maximalizálása, valamint az organoleptikus tulajdonságokat meghatározó íz-, és illatanyagok legjobb minőségben történő átjuttatása a késztermékbe. Méréseink során azt vizsgáltuk, hogy a meggy cefre etanol kihozatalára, savfokának- és cukortartalmának változására milyen hatással vannak az alkalmazott különféle fizikai- és mikrobiológiai előkezelések. Vizsgálataink alatt mikrohullámú besugárzást, termikus kölcsönhatást és élesztővel történő beoltást, valamint ezen eljárások különböző kombinációit alkalmaztuk. Mértük a kezelések hatásait a különböző paraméterek időbeli változására, és az eredmények alapján próbáltunk következtetéseket levonni a hatékonyságot illetően.
Item Type: | Conference or Workshop Item (Poster) |
---|---|
Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában |
Depositing User: | Dr. Erika Lakatos |
Date Deposited: | 28 Sep 2015 11:18 |
Last Modified: | 29 Sep 2015 17:19 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/28610 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |