REAL

Az EU déli mediterrán politikája az Európai Beruházási Bank támogatási tevékenységének tükrében = EU Policy Towards the Southern Mediterranean in Light of the Financial Operations of the European Investment Bank

Szigetvári, Tamás (2018) Az EU déli mediterrán politikája az Európai Beruházási Bank támogatási tevékenységének tükrében = EU Policy Towards the Southern Mediterranean in Light of the Financial Operations of the European Investment Bank. KÜLGAZDASÁG : A KOPINT KONJUNKTÚRA KUTATÁSI ALAPÍTVÁNY FOLYÓIRATA, 62 (5-6). pp. 62-82. ISSN 0324-4202 (nyomtatott); 2732-0235 (elektronikus)

[img]
Preview
Text
EIBmedKülgazd.pdf

Download (211kB) | Preview
[img]
Preview
Text
Kuel_2018_5_6_4_szigetv_fc0b222ea0.pdf

Download (523kB) | Preview

Abstract

Az Európai Unió számára kiemelt jelentőségű a déli Mediterráneum. A térség gazdasági fejlődésének támogatása már több mint két évtizede az Európai Unió prioritásai közé tartozik. Az arab tavasz következményei és a migrációs nyomás erősödése az utóbbi években tovább növelte a mediterrán országokkal kapcsolatos fejlesztési igények fontosságát. Az Európai Beruházási Bank (EIB) az Európai Unió fejlesztési bankjaként egyre jelentősebb hitelezési tevékenységet folytat az unión kívül, így megnőtt a szerepe az EU külkapcsolati (fejlesztési, szomszédsági) céljainak elérésében is. A cikk bemutatja és elemzi az EIB hitelezési gyakorlatát a mediterrán térségben, azt, hogy milyen prioritások alapján és milyen eszközökkel támogatja a térség gazdasági fejlődését, és mennyiben képes megfelelni a növekvő elvárások jelentette kihívásoknak.

Item Type: Article
Subjects: H Social Sciences / társadalomtudományok > HG Finance / pénzügy > HG3 Credit bank / hitelügy
Depositing User: Dr. Tamás Szigetvári
Date Deposited: 28 Sep 2018 07:36
Last Modified: 27 Oct 2021 12:43
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/85714

Actions (login required)

Edit Item Edit Item