REAL

A médiatudatosság fejlesztésének lehetőségei a digitális átállás korában

Herzog, Csilla and Racsko, Réka (2018) A médiatudatosság fejlesztésének lehetőségei a digitális átállás korában. In: AgriaMedia 2017, 2017.10.11-13., Eger.

[img]
Preview
Text
Herzog_Racsko.pdf - Published Version

Download (958kB) | Preview

Abstract

Munkánk célja, hogy megfogalmazzuk az újabb kultúraváltás hatására átalakuló médiatudatosság korszerű ismérveit, kiemelt figyelmet fordítva az internetes platformra, valamint meghatározzuk azokat az értékelési szempontokat, amely alapján fejleszthető e terület a digitális átállás korában. Ennek során megvizsgáljuk a hazai és nemzetközi területen megjelenő fogalmi változásokat, valamint elemezzük a Digitális Oktatási Stratégiát a médiatudatosság fejlesztése szempontjából. Tanulmányunk egy kezdeti lépése lehet az új nemzeti alaptanterv médiaműveltség területének fejlesztési folyamatában, valamint hosszú távon a médiatudatosság köznevelési beágyazottságát is elősegítheti. A kutatás során először áttekintjük a médiafogyasztási trendek változását a 21. században, majd megvizsgáljuk a médiatudatosság új értelmezési kereteit, különös tekintettel a digitális és újmédia műveltségre, majd áttekintjük a hazai helyzetet ezen a téren, az elemzést pedig konklúzióval zárjuk.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Z Bibliography. Library Science. Information Resources / könyvtártudomány > Z665 Library Science. Information Science / könyvtártudomány, információtudomány
Depositing User: Tibor Gál
Date Deposited: 17 Dec 2018 15:13
Last Modified: 17 Dec 2018 15:13
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/88662

Actions (login required)

Edit Item Edit Item