REAL

Polietilén feldolgozási stabilizálása kvercetin természetes antioxidánssal

Tátraaljai, Dóra and Földes, Enikő and Pukánszky, Béla (2013) Polietilén feldolgozási stabilizálása kvercetin természetes antioxidánssal. Műanyag és Gumi, 50 (10). pp. 374-378. ISSN 0027-2914

[img]
Preview
Text
Tátraaljai_MűGumi_50_10_374_2013.pdf

Download (592kB) | Preview

Abstract

A kvercetin stabilizáló hatását vizsgálva Phillips típusú polietilénben megállapítottuk, hogy azonos mennyiségben alkalmazva hatékonyabb, mint az iparban gyakran használt I1010 fenolos antioxidáns. Már 5 ppm esetén mérhető a hatása a folyóképességben, azonban az iparilag elfogadott oxidációs indukciós idő eléréséhez legalább 250 ppm mennyiségben kell alkalmazni. Sárga színe miatt elszínezi a polimert is, így olyan termékekben lehetne felhasználni, melyekben a színező hatás nem okoz értékesíthetőségi problémát.

Item Type: Article
Subjects: Q Science / természettudomány > Q1 Science (General) / természettudomány általában
Q Science / természettudomány > QD Chemistry / kémia > QD02 Physical chemistry / fizikai kémia
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában
Depositing User: Dr. János/J Móczó
Date Deposited: 07 Jan 2014 16:29
Last Modified: 07 Jan 2014 16:29
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/8430

Actions (login required)

Edit Item Edit Item